Welkom bij EchoPRET

In je zwangerschap kom je  in aanmerking voor een aantal medische echo’s. Deze echo’s zijn belangrijk voor de begeleiding van de zwangerschap en daarom worden ze door je zorgverzekering vergoed.
Maar, misschien wil jij nog wel heel andere zaken van je kindje zien of weten! Zo kan een eerste geslachtsbepaling al vanaf 12+3 worden verricht! En al behoorlijk betrouwbaar zelfs. Zie hiervoor onderaan deze pagina het kopje; “genitale nub”.

Bij EchoPRET mag je bij elke zwangerschapsduur komen kijken naar je kindje. Je mag meenemen wie je wilt. In tegenstelling tot de medische echo’s, is publiek van harte welkom. Een eigen wens echo komt voor eigen rekening.

Heb je andere wensen dan de echo’s die we aanbieden? Neem dan contact met ons op. Er is veel mogelijk bij EchoPRET!

Eigen wens echo’s kunnen in overleg op verschillende momenten in de week worden ingepland. Er zijn een aantal avondspreekuren, als overdag lastig is. In Lelystad is dat op de woensdagavond. In Harderwijk zijn er maar liefst 3 avondspreekuren (maandag, dinsdag en donderdag) waarop een eigen wens echo kan worden ingepland. Uiteraard is het ook mogelijk om tijdens de reguliere spreekuren een afspraak voor een eigen wens echo te maken.

Voor het maken van een afspraak kun je bellen met EchoPRET.  Wij zijn op werkdagen telefonisch te bereiken van 9.00 - 12.00 uur, via tel.: 0527 - 614 136.Voor het maken van afspraken in het GEZO in Harderwijk zijn wij van 9.00 - 17.00 uur bereikbaar via tel.: 0341 - 77 27 28. Bel op tijd voor een afspraak, zodat wij zoveel mogelijk aan je wensen kunnen voldoen

 

Over ons

EchoPRET is een onderdeel van EchoNOP. De eigen wens echo’s worden gemaakt door gespecialiseerde echoscopisten die  ook de medische echo’s uitvoeren. Alle echoscopisten zijn ervaren in het doen van echo-onderzoek.

 

Prijslijst EchoPRET
 

EchoNOP/EchoPRET USB-stick          Gratis

Deze heeft voldoende geheugen om afbeeldingen van alle echo-onderzoeken van 1 zwangerschap op te zetten. Bij de eigen wens echo’s zetten we er ook filmpjes van het onderzoek op.
Neem de USB-stick mee voor elk volgend echo-onderzoek bij ons. Hij wordt eenmalig verstrekt. Bij verlies kun je, indien gewenst, een nieuwe aanschaffen voor €7,50.
Bedenk daarbij wel dat het lang niet altijd mogelijk is om oude afbeeldingen opnieuw op een stick te plaatsen. We gebruiken uitsluitend eigen USB-sticks.

2D eigen wens echo                        €40,-

Duur van het onderzoek:
• Ca. 15 minuten

Je ontvangt:
• 1 landscape foto
• De afbeeldingen en een stukje film op jouw eigen EchoNOP USB-stick

 

 

De echo bij 13 weken                      €40,-

Duur van het onderzoek:
• Ca. 15 minuten

Vanaf 13 wkn zwangerschapsduur (zie tekst hieronder -> de 13 weken echo)
Je ontvangt:
• 1 landscape foto
• De afbeeldingen en een stukje film op jouw eigen EchoNOP USB-stick

2D Geslachtsbepaling                       €40,-

Duur van het onderzoek:
• Ca. 15 minuten

Vanaf >13 wkn  zwangerschapsduur d.m.v. nub-theorie. (zie tekst hieronder)
Of via reguliere geslachtsbepaling vanaf 15 wkn.

Je ontvangt:
• 1 landscape foto
• De afbeeldingen en een stukje film op jouw eigen EchoNOP USB-stick

 

2D/3D/4D  Eigen wens echo           €110,-

Duur van het onderzoek:
• Ca. 30 minuten

Je ontvangt:
• 1  landscape foto 2D
• 1  landscape foto 3D (zwart-wit)
• De afbeeldingen en een stukje film op jouw eigen EchoNOP USB-stick
(Een 3D/4D eigen wens echo geeft het beste resultaat rond de 28 weken zwangerschapsduur)


Seo of CT bij ons gehad dan 3D/4D € 65,- i.p.v.  € 110,-
 

2D serie                              €110,- (actie)

Duur van het onderzoek:
• 3 onderzoeken van 15 minuten.


Je ontvangt:
• Bij elk onderzoek 1 landscape foto.
• De afbeeldingen en een stukje film op jouw eigen EchoNOP USB-stick

 

2D/3D/4D serie                   €170,- (actie)

3 onderzoeken.
• 2x 2D onderzoek van 15 minuten*
• 1x 2D/3D/4D onderzoek van 30 minuten**  

Je ontvangt:
• * 2x 1 landscape foto
• **1x 3D landscape foto en 1x 2D landscapefoto.
• De afbeeldingen en een stukje film op jouw eigen EchoNOP USB-stick
(Een 3D/4D eigen wens echo geeft het beste resultaat rond de 28 weken zwangerschapsduur)


SEO of CT bij ons gehad dan 2D/3D/4D serie € 145,- i.p.v. € 170,-
 

 

De 13 wkn echo; vroege beoordeling van je kindje.

De echo bij 13 weken.
Rond de 10 weken zwangerschapsduur heb je een termijnecho gehad. Je weet vanaf dat moment wat je uitgerekende datum is. Een volgend moment voor een echo is het SEO, rond de 20 weken zwangerschapsduur.

Wil je toch graag eerder naar je kindje kijken? Dan kan dat. Een kindje bij 13 weken zwangerschapsduur ziet er al heel anders uit dan bij 10 weken!

De echo bij 13 weken is geen screeningsecho. We kijken globaal naar je kindje. We kunnen armpjes en beentjes zien. We kijken naar de maag en de blaas van je kindje. We meten de kruin-stuitlengte nog eens op. We kijken of de ontwikkeling van het kindje normaal lijkt voor de termijn van de zwangerschap. Misschien wil je dat we kijken of het geslacht zichtbaar is (met een slag om de arm natuurlijk).

Deze echo is een eigen wens echo, deze wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De kosten voor deze echo (40 euro) worden na afloop van het onderzoek per pin met je afgerekend. 

 

Genitale Nub;

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het geslacht van je kindje al vroeg in de zwangerschap betrouwbaar bepaald kan worden.
“Fetal gender assignment by First-trimester ultrasound” een publicatie uit 2006.

656 zwangeren vanaf 12 -14 wkn werden onderzocht
Bij 613 (93%) was een bepaling mogelijk
Bij 555 (91%) was deze correct

De hoek van de genitale nub tov de wervelkolom wordt bepaald vanaf een zwangerschapsduur van 12+3. Is deze >30° dan is het een jongetje, is de hoek kleiner dan 30° dan is het een meisje.

Voorwaarde voor een betrouwbare uitspraak is uiteraard goede beeldvorming. Hiervoor is een juiste foetale ligging relevant. Indien deze positie niet goed is, kan er geen uitspraak worden gedaan. Je krijgt dan kosteloos bij 15 wkn bij EchoNOP een nieuwe geslachtsbepaling.

Bel voor het maken van een vroege geslachtsbepaling met 0527-614136 (Lelystad en NOP) en met 0341-77 27 28 (Harderwijk).

Hieronder zie je twee voorbeelden van de genitale nub.

Links: een jongetje ; rechts: een meisje;

 

Babywatcher

Als je het leuk vindt om zelf eens een echo te maken, dan is dit je kans! Want wellicht is de Babywatcher wat voor jou! De Babywatcher is een echo-apparaat dat je huurt voor thuis. Je sluit hem eenvoudig aan op je eigen PC of Ipad en maakt zelf je echo. Je kunt vanaf 16 weken het profieltje in beeld brengen, of de armpjes en beentjes! Of het hartje zien kloppen. Hoe leuk is dat!

Kijk voor meer informatie op de website van Babywatcher; www.babywatcher.nl. En als je de code; 50D2501Binvoert krijg je een kleine korting op de huur van het apparaat.

 

 

 

 

EchoPRET Cadeaubon:              

Leuk om cadeau te geven. De waarde van de cadeaubon bepaal jezelf en wordt voor je ingevuld door een van onze medewerkers. Deze bon is niet inwisselbaar tegen contanten.

Zelf je geboortekaartje maken

Heb je een leuk idee voor een persoonlijk geboortekaartje van je baby? Of wil je juist inspiratie opdoen om iets origineels te maken? Kijk dan eens op de volgende website; www.kaartenbij.nl/echopret.
Je kunt je kaartje zelf samenstellen. Wil je de echofoto op je kaartje? Geen probleem. Alles is mogelijk!  Je hebt immers alle mooie afbeeldingen van ons op de usb-stick meegekregen.
Als je geboortekaartjes bij www.kaartenbij.nl bestelt, en je gebruikt de code; echonop25, dan ontvang je  €25,- korting op je bestelling!

 

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties?

Volg ons dan nu ook op Facebook!


 

Voorwaarden bij eigen wens echo’s klik voor meer informatie op de balk

Voordat je een afspraak maakt is het belangrijk de volgende informatie door te lezen:

• De eigen wens echo staat los van echo's met een medische indicatie en worden niet vergoed  door je  zorgverzekeraar. Deze echo dient per pin of eventueel contant (gepast) te worden betaald na het onderzoek.

• Je  kunt voor de 2D echo vanaf 6 weken zwangerschapsduur een afspraak maken.

• Bij vroege eigen wens echo’s bestaat er een kans dat een inwendige echo gemaakt moet worden. Bijvoorbeeld om te kunnen beoordelen of het hartje al klopt.

• De echoscopist zal niet screenen op aangeboren afwijkingen. Dit wordt gedaan tijdens het Structureel Echoscopisch Onderzoek (de 20-weken echo). Uitzondering hierop is de 13 weken echo. Dit is wel een screeningsonderzoek, maar geen onderdeel van het reguliere screeningsprogramma op dit moment. Het is nog een proef. Het onderzoek is op eigen kosten. Omdat het geen regulier onderzoek is, kan de echoscopist op geen enkele wijze worden aangesproken op achteraf gevonden afwijkingen.

• Mocht de echoscopist bij een eigen wens echo toch iets afwijkends aan je  kind  zien, dan neemt ze in overleg met jou, contact op met je verloskundig zorgverlener.

• Je  kunt vanaf 15 weken zwangerschap een echo maken voor de geslachtsbepaling. Daarbij moet gezegd worden dat hoe vroeger je  kijkt,  hoe minder betrouwbaar de uitslag is. 100% garantie op het geslacht is nooit mogelijk.

• De geslachtsbepalingsecho kan worden herhaald als het geslacht van je  kind  niet zichtbaar is. Hiervoor worden geen extra kosten berekend.

• Indien er (elders) bij je ongeboren  kind afwijkingen zijn gevonden, verplicht jij je dit te melden voorafgaand aan de eigen wens echo.

• EchoPRET verplicht zich tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie opgedaan tijdens het onderzoek.

• Geen enkele uitspraak, gedaan tijdens of na het echo-onderzoek, mag worden uitgelegd als een medische beoordeling. Het echo consult is volledig vrije keuze van de client. Het is cliente duidelijk dat voor de eigen wens echo geen geneeskundig behandelingsovereenkomst geldt, zoals bedoeld in artikel 7:446 BW.

• Filmen tijdens het echo onderzoek graag in overleg met de echoscopisten.

• Kortingsbonnen zijn niet geldig bij echo-series. Hierop is al een korting van toepassing.

• Echo tarieven zijn aan (jaarlijkse) veranderingen onderhevig. Oude informatiefolders zijn niet leidend, de tarieven op de website zijn dat wel.