20 weken echo

Wat is de 20-weken echo?
Sinds 2007 wordt aan elke zwangere een 20-weken echo aangeboden. Deze wordt door de zorgverzekeraar vergoed.
De 20-weken echo wordt ook wel structureel echoscopisch onderzoek (SEO) genoemd. Bij deze echo wordt gekeken naar de ontwikkeling van de organen en de groei van het ongeboren kind. Tevens wordt de hoeveelheid vruchtwater en de ligging van de placenta beoordeeld. Naast het structureel onderzoek kan bij de 20-weken echo ook naar het geslacht gekeken worden. Is het geslacht echter niet zichtbaar, is dit geen reden om de 20-weken echo te herhalen, omdat dit niet het eigenlijke doel is van dit onderzoek.


Afspraken
U maakt zelf een afspraak voor de 20-weken echo.

EchoNOP is voor de regio Dronten, Emmeloord, Urk en Lelystad op werkdagen telefonisch te bereiken van 9.00-16.00 uur en op vrijdag van 9.00-12.00 uur, via tel. : 0527-614136.

Bel op tijd voor een afspraak, vanaf 16 wkn zwangerschapsduur, zodat wij zoveel mogelijk aan uw wensen kunnen voldoen.
Voor het onderzoek dient u een geldig pasje/polisblad van uw zorgverzekeraar mee te nemen. Ook krijgt u van uw verloskundige hulpverlener een echo-aanvraagformulier voor ons mee, die wij bij het onderzoek innemen. Een zwangerschapskaart meenemen is wenselijk.
Gezien de aard en de tijdsduur van het onderzoek is het raadzaam om alleen met uw partner, zonder kinderen, naar het onderzoek te komen.
U kunt een gemaakte afspraak afzeggen tot 24 uur van tevoren. Daarna worden kosten in rekening gebracht.

 

Het beentje bij 20 weken

Wervelkolom bij 20 weken

 

 

 

 

 

 

Profiel bij 20 weken

Vier kamers van het hart 20 weken